לחם

עד כמה הוא טעים ומשביע

רכיבים טבעיים או לא

ללא תוספת סוכר

היכן נאפה – מאפייה/בית

היו חלק מהתשובות 🔍

ואני? אז איך אני בוחרת את הלחם שלי?

נתחיל בווידוי – אני לא אופה לחם

ולא קונה במאפיות

אלא בסופר הקרוב אליי 😳🙈

אני אוהבת לחם ואוכלת כל יום מינימום 4 פרוסות של לחם עם…

גבינה צהובה ועגבנייה 😊

כמה פשוט ככה טעים

(אני אוכלת צהובה של טל העמק 9 אחוז

לא -אין לה טעם של פלסטיק 💪 וכן – גם צהובה רגילה הולכת אצלי

כי תוספת של 40 קלוריות לפרוסת גבינה אחת = זה זניח)

– מה שיש בבית הולך 😁

אז קפצתי לניצת הדובדבן בשוק הכרמל

ויצאתי עם זה 🤟

למה?

כי כוסמין זה החיים 🎯

כי דגן מלא – את הבטן ממלא

כי רשימת הרכיבים לא ארוכה 🥱

סביב 200 קק"ל ל 100 גרם שזה סביר

אין תוספות מיותרות שמעלות את הערך הקלורי כמו אגוזים

וכי זו הייתה האופציה הכי טובה מבין המבחר שהיה להם בחנות 😃

וזו נבחרת הלחמים המובילים:

כוסמין – דגן עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמין B, דל גלוטן (לא מתאים לחולים בצליאק), אינדקס גליקמי נמוך

רק מזכירה שאינדקס גליקמי זה בעצם מהירות התפרקות הפחמימות לסוכר בדם

אז כמה שיותר נמוך אומר בעצם שנישאר שבעים ליותר זמן

כוסמין: דגן האם, ממנו התפתחה החיטה

100גר' כוסמין:

11 גר' מים, 337 קק"ל, 2.4 גר' שומן,

16 גר' חלבון, 70 גר' פחמימות, 11 גר' סיבים, 8 מ"ג

נתרן

מכיל ויטמין ,A, B6,B1, B2, B3 ,C מינרלים: אשלגן,

סידן, ברזל מגנזיום.

יחסית קל לעיכול

הכוסמין אמנם מכיל גלוטן אך הוא פחות אלרגני מהחיטה 🥇💥

גם בלחם שיפון מלא / פומפרניקל יש אינדקס גליקמי נמוך

והוא אופציה נהדרת

לחם שיפון:

יש בו ריכוז קטן יחסית של גלוטן

הוא עשיר בברזל, בסיבים , מכיל כ- 11-12% חלבון,

כ- 2% שומן

יחסית כבד לעיכול

אפשר להוריד את האינדקס הגליקמי של הלחם אם נוסיף ממרח שומני

(אבוקדו, טחינה) ופרוסות ירקות.

משביע וטעים וכמובן אני משלבת חלבון – גבינה לבנה קוטג' או צהובה או כל חלבון אחר שתבחרו 🍳

למשל בארוחת בוקר אפשר לאכול –

1-2 פרוסות לחם שיפון מלא עם ממרח:

אבוקדו, ירקות, נבטים ועלי חסה

או טונה, ירקות, נבטים ועלי חסה

אפשר כף טחינה, ירקות, נבטים ועלים ירוקים

הכלל הוא – כמה שיותר מלא ככה יותר טוב! 🥪🙏

הסובין עשיר מאד בסיבים תזונתיים

והנבט עשיר מאד בוויטמינים ומינרלים

ולכן תמיד אמליץ על אכילת דגן מלא 😇

לחם מחיטה נבוטה:

הוא הסופר סטאר של הלחמים ואם נתקלתם בכזה – תחטפו!

נבט חיטה:

בעל ערך תזונתי הגבוה ביותר

מכיל כמות חלבון גבוהה

נחשב לחלבון מלא 🥇

בתהליך הנביטה הנבט צורך את התאית (לאנרגיה) ולכן הנבטים מכילים

כמות קטנה של תאית

הנבט קל לעיכול ורמת הוויטמינים המינרלים והאנזימים עולה במאות

אחוזים 🎯💪💥

בנבט החיטה יש חומצות שומן רב בלתי רוויות, בטא קרוטן, ויטמיני B,

סידן וברזל (בצורה זמינה ובעלת ספיגה טובה)

חיטה נבוטה נחשבת מזון בריאות ברמה גבוהה מאד 🤗

גרגירי החיטה לא נטחנים אלא מושרים ועוברים תהליך הנבטה, ומתוך העיסה הזו מכינים את הבצק ללחם

המרקם שלו לא אחיד והוא מוחזק בד"כ בהקפאה.

הוא לחם שנחשב קל יותר לעיכול ומכיל ויטמינים ומינרלים רבים ואנזימי עיכול ❣️🎯

אז עכשיו כשאתם יודעים יותר על הלחמים

תוכלו לבחור לכם את הלחם שמתאים לכם אך אל תשכחו – תזונה מיטיבה היא תזונה מאוזנת לכן תדאגו לאכול מגוון של מאכלים מכל קבוצות המזון – פחמימות, שומנים וחלבונים ותרוויחו בריאות טובה ושלל ויטמינים ומינרלים והעיקר – ג'אנק פוד בחוץ!

פוסטים דומים