חביתת חלבונים – מוגזם או מושלם?
הביצה נחשבת למזון על
הגוף סופג ומשתמש בחלבון הביצה ביעילות של 100%
וערך קלורי נמוך יחסית
ביצה מבושלת בגודל L תכיל בממוצע:
84 קלוריות
7 גרם חלבון
5.8 גרם שומן – לבן וצהוב של הביצה כמו שילדים אומרים
חלבון הביצה – הלבן – מסיס במים לכן נספג בקלות בגוף
מכיל ויטמינים מינרלים
פקטורי גדילה ומסייע בתהליך תחזוקת השרירים
לכן יש כאלו שיעדיפו ביצה שעשויה רק מהלבן כמו בתמונה
מוגש בארוחת בוקר בבית מלון
הצהוב של הביצה – חלמון – מכיל ברזל וחומצה פולית אך גם שומן וכולסטרול – רובו של השומן בלתי רווי
החלבון הלבן של הביצה מורכב בעיקר ממים וחלבונים ואין בו כולסטרול
אז מה עדיף
עכשיו אתן יודעות את העובדות
כל מה שנותר לעשות זה להחליט –
מה המטרה שלי ועד כמה זה טעים לי?
אם את מתה על לבן ומקבלת על הדרך חלבון נקי אז בבקשה תהני
או אם את רוצה להפחית בצריכת שומן בתפריט – יאללה לכי להכין חביתה עם הלבן
אבל אם הלבן זה רק תירוץ לנגב את הצהוב הנוזלי הזה אז אין טעם לאכול משהו שלא בא בטוב לבלוטות הטעם
להרגיש מסכנים
ולמנוע מעצמכן את הנאה שבניגוב הצהוב – אז אתן כבר יודעות שלא כדאי
תהיו המדעניות של עצמכן
תבינו מה נכנס לכן לגוף